Zelf haken of breien

Elke week komt hier een patroon te staan van hetgeen ik gemaakt heb of gevonden heb wat ik  met jullie wil delen .

Prachtige poef met reliefstokjes 
mooie sjaal met patroon , veel succes met het haken van deze sjaal .
Deze week een leuk patroon waar je b.v een leuke sjaal van kan maken. 
Deze week kwam ik op internet een kerstboompje tegen wat ik leuk vond, en wil dat met jullie delen , volgens mij is dit een makkelijk patroontje  . Veel succes.Ik heb hiervoor gebruikt 4 bollen Thick & Quick van beide kleuren 2 stuks. Haaknaald 10.


Kussen maken met Thick & Quick met 2 draden tegelijk. 
Haak een ketting van 22 losse voor een kussen van 40/40.
Ga dan verder haken met vaste . Neem in plaats van de hele steek alleen de achterste helft van de steek. Zodat je aan de voorkant een ribbel in het kussen krijg. Haak zo als maar door tot je een lengte heb van 38 centimeter en maak nog zo'n lap. Haak beide lappen aan elkaar en het kussen is af.
------------ 

Kerst komt weer aan,daarom leuk patroontje voor de kersttafel op te sieren. Leuk en eenvoudig.Je maakt hem van 1 bol Ztringz of 2 bollen Thick & Quick .


Haak een ketting van ongeveer 25 losse en sluit met een losse. Kijk of het rond de vaas past maak er anders een paar bij of haak er wat minder. Maar hier houd ik even 25 aan . 

Toer 1 is dus 25 losse haken en sluiten met een vaste.
Toer 2 Haak in elke vaste 2 vaste zodat je 50 vaste krijgt.
Toer 3 Haak in elke vaste 2 vaste zodat je 100 vaste krijgt.
Toer 4 Haak in elke vaste 2 vaste zodat je 200 vaste krijgt.
Zo gaat hij vanzelf krullen. Maak hem in vorm en doe er gezellige kerstverlichting o.i.d. in .

---------------
Een poef van 50cm doorsnee maak je met dubbele draad als volgt.
Maak een magische ring en haak daar 12 stokjes in. Sluiten met een halve vaste. Toer 2 in elk stokje 2 stokjes haken zodat je 24 stokjes krijgt. Sluit met een h.v. Toer 3 Haak in elk 2de stokje 2 stokjes zodat je 36 stokjes krijgt. Dus de toer is dan 1 stokje-2stokjes-1stokje enz. Sluit met een h.v. Toer 4 Haak in elk derde stokje2 stokjes. Zodat je in totaal 48 stokjes heb. Sluiten met een h.v. Haak dan 3 toeren zonder te meerderen elke toer sluit je met een h.v. Begin met de onderkant. Haak de eerste 4 toeren zoals eerder beschreven. Hecht af en als de binnenpoef in de hoes zit naai je de afsluitlap aan de hoes met omslagsteek. en de poef is klaar voor gebruik. Veel succes . Voor leuke kleuren van de Thick & Quick  kijk je natuurlijk even in onze webshop . Leuke tip,kies eens voor 2 kleuren geeft een heel leuk effect.
-------------------------------------------- 


Deze week heb ik 3 omslagdoeken gemaakt van de Rio Geweldig katoen , zie onze webshop. Heb daar voor gebruikt 5 multi en 2 uni bolletjes Rio . Natuurlijk kan je het ook in 1 kleur maken . Haaknaald 3 . en ik heb ze gemaakt in het model southbay . Het patroon gaat rond op internet maar zet het er hier toch even neer want het blijft een geweldig mooi en makkelijk patroon de laatste toer is sierrand. Veel plezier ermee. 


Hieronder wordt een overzicht gegeven van hetgeen u zelf kan haken of breien van poef kussen en kleed tot kleding en kinderknuffels. Dit gedeelte van de site is in bewerking en hetgeen u ziet is te bestellen via onze site en als er nog geen voldoende info hiervoor beschikbaar is stuur een mail naar creatiefdrechtsteden@live.nl met uw voorkeur en we geven hier z.s.m. een antwoord op. Het compleet maken om hier alle beschrijvingen en links in te zetten vergt veel tijd.

Bedankt voor uw begrip

Patroonboekjes en losse patronen

XXL gehaakte vloerkleden en boxkleed

XXL gehaakte poefs en kussens

Voorbeelden gehaakt en gebreid

Een mooie gebreide poef. Nodig 2 bollen Ztringz. Patroon is gratis te verkrijgen. Wil jij ook zo n poef volg dan bij ons een workshop en wij leren jou hoe je dit kan maken.
 

 

 

 

         

 

Wilt u weten hoe deze steek gaat ,kijk dan op you tube daar word het heel duidelijk uitgelegd . Het is een kleine 20 minuten ,u kan er voor gaan zitten en gelijk oefenen,het is heel duidelijk. Basket wave stitch is de link naar youtube.

Bij deze set kussens (50x50cm) en poef (rond 80 cm) is goed te zien hoe u met twee kleuren een mooie exclusieve combinatie maakt die heel mooi bij elkaar past. De kussens zijn aan de achterzijde zwart zodat u snel uw interieur kunt veranderen.  De poef is gehaakt met een dubbele draad en haaknaald 12 mm. Heeft u interesse in deze producten informeer naar hetgeen u nodig heeft. In de webshop kunt u kijken welke kleuren u kan combineren.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

           Creatief Drechtsteden
                Webshop "wolgarage"   Haken & Breien